Stvari za pamćenje kada putujete u Maleziju

Stvari za pamćenje kada putujete u Maleziju

Kada putujete u Maleziju, trebalo bi da imate mentalnu notu stvari koje treba da uradite i predmete koje treba da ponesete. Malezija je veoma bezbedno mesto za biti, ali ipak treba biti dodatno oprezan prema sebi i svojoj porodici. Vaš HONOR 70 ili bilo koji drugi pametni telefon je samo jedna od stvari koje treba da nosite okolo dok ste u režimu putovanja. Možete saznati više o stvarima kojih ćete se sećati kada odete u Maleziju.

 

Šta da radite kada putujete u Maleziju


Dobro pripremljen za ulazak u tropsku klimu


Ako idete u Maleziju, prva stvar o kojoj bi trebalo da imate naum je da idete u zemlju sa tropskom klimom. Malezija je blizu ekvatora, što znači da ima četiri sezone - severoistočni monsun od novembra do marta, prvi intermonsun od aprila do maja, jugozapadni monsun od juna do septembra, a drugi intermonsun od oktobra do novembra.


Ponesite i udobnu i laganu odeću. Takođe bi trebalo da nosite kabane mantile ili kišobrane za slučaj da stignete tokom kišne sezone. Ne želiš da budeš na mestu i da budeš natopljen znojem ili kišom.


Takođe bi trebalo da nosite par patika ili flip-flops za lako putovanje od mesta do mesta. Ne bi trebalo da nosite čizme jer su teške i mogu vam dati znojava stopala za nekoliko sati.


 

Provera valjanosti unosa


Trebalo bi da proverite valjanost ulaska u Maleziju. Ljudi iz nekih zemalja mogu da uđu u Maleziju bez ikakvih viznih propisa. Ukupno zemalja kojima je dozvoljeno da idu u Maleziju bez viza je 181. Ako vam je i dalje potrebna viza za ulazak u Maleziju, onda morate da uzmete malo vremena i nabavite sva dokumenta koja su potrebna za odlazak u Maleziju.


Priprema lokalne valute


Ako je vaša banka internacionalna, odmah možete dobiti lokalnu valutu sa bilo kog bankomata koji se nalazi u većini oblasti i gradova u Maleziji. Ali ako planirate da idete u gradove koji su daleko od urbanih mesta, trebalo bi da ponesete lokalnu valutu sa stobom. Imajte dovoljno novca da platite robu, proizvode, hotele, pa čak i pametne telefone kao što je HONOR 70 Malezija za slučaj da treba da kupite jednu za sebe ili za nekoga sa kim putujete.


 

Imaj dovoljno prtljaga da spakuješ suvenire


Kada rezervišete let za Maleziju, od vas će biti zatraženo uključenje u kartu. To podrazumeva dodatnu uplatu za veći tovar vašeg prtljaga i ranca. Ako vam je prvi put da idete u Maleziju, trebalo bi da uštedite dovoljno prostora za svoje suvenire.


Malezija ima mnogo tržnih centara koje možete izabrati. Možete nabaviti jeftine proizvode kao i brendirane. Potrudite se da uštedite energiju da biste tumarali okolo i proveravali stavke koje možete da donesete kući. Ako kupujete suvenire za mnoge ljude, bolje je kupiti poklone male veličine.


 Stvari za pamćenje kada putujete u Maleziju

 

Zakljuиak


Jedno od sjajnih i fenomenalnih mesta koje možete posetiti je Malezija. Nudi mnogo aktivnosti, kao i turistička mesta koja možete videti, doživeti i uživati. Ali dok putujete u Maleziju, nikada ne bi trebalo da zaboravite savete i preporuke kada odete tamo. Dovođenje pametnog telefona za snimke ili hitne slučajeve. Trebalo bi da proverite zahteve za vizu radi važenosti. Pripremite lokalni novac koji možete da potrošite. I imajte dovoljno prostora u prtljagu za suvenire i druge proizvode koje želite da donesete kući.  Budite bezbedni i zabavite se na putu za Maleziju.